Welkom bij de Karel Doorman! Wij zijn een zeilvereniging in Bergen op Zoom. Onze zeeverkennersgroep is gevestigd in de jachthaven van Bergen op Zoom. Tijdens onze opkomsten op woensdag voor de jongens, donderdag voor de meisjes en de zaterdag varen we met onze lelievletten op het zoommeer van Bergen op Zoom. Ben je tussen de 10 en 17 jaar en wil jij ook een keertje mee varen? Aarzel dan niet en kom gratis en vrijblijvend een keertje kijken! We nemen je graag mee op onze vletten.

Benieuwd wat we doen als je een keer komt kijken? Bekijk dan onze komen kijken pagina voor meer informatie.

de verkenners van de scoutingroep Karel Doorman roeien door de sluis van de haven van Bergen op Zoom
dolfijnen zijn aan het zeilen op zomerkamp

Is uw kind tussen de 6 en 10 jaar oud? Daarvoor hebben wij een speciale speltak opgericht. De dolfijnen. Bijna elke zaterdag ochtend hebben zij opkomst en varen ze in de welbekende optimisten. Ben je benieuwd hoe het er hier uit ziet? Kom dan gerust een keertje kijken of neem contact met ons op.

Ik wil bij de Dolfijnen komen kijken

Wat doen wij als zeilvereniging in Bergen op Zoom?

Met de zeeverkenners doen we het hele jaar door verschillende activiteiten, zowel op als rond het water.

In de zomer roeien we iedere zaterdag de haven van Bergen op Zoom uit, waarna we de zeilen hijsen op het Zoommeer. Op het Zoommeer doen we verschillende activiteiten op het water. Zo organiseren we soms een zeilwedstrijdje, varen we verder door richting Tholen of de Oosterschelde.

Verder gaan we in de zomervakantie met alle verkenners op kamp. Voor velen is dit echt het hoogtepunt van het jaar, met vrienden 11 dagen lang de leukste dingen doen op het water.

Wil je zien wat we nog meer doen? Bekijk dan de pagina over de speltakken, hier is te vinden wat iedere speltak door het jaar heen doet.

de verkenners op kamp in Engeland op een groepsfoto in Boxhill

Voor wie is onze zeilvereniging?

Onze zeilvereniging is voor iedereen die houdt van zeilen en lekker bezig zijn! Onze zeilvereniging bestaat uit 3 verschillende speltakken:

De jongens en meisjes zijn bij ons gescheiden. Dit is al vanaf het begin dat de Karel Doorman is ontstaan. Alle jongens en meisjes zijn tussen de 10 en 17 jaar. Elke speltak heeft 6 boten, en alle leden worden hierin verdeeld. Zo heeft elke boot een bemanning verschillende kinderen met verschillende leeftijden. Zo wordt de kennis van het zeilen en roeien overgedragen van oud naar jong. De kinderen leren zo van elkaar. Zonder een goede bemanning, vaart de boot niet. Samenwerking is hierin dus erg belangrijk, want alleen de zeilen hijsen gaat natuurlijk niet.

Keertje komen kijken bij ons?

Wil je vrienden maken voor het leven, avonturen beleven op en rond het water en de tofste dingen leren? Dan is de zeeverkenners dé plek voor jou. Ben je benieuwd en wil je een keer komen kijken bij de zeilvereniging in Bergen op Zoom? Twijfel dan niet en neem direct contact met ons op!