Wij zijn de dolfijnengroep. Onze groep bestaat uit 8 leidingleden en ongeveer 20 kinderen. De kinderen in onze groep zijn tussen de 6 en 10 jaar. In de zomer zeilen wij in optimisten op de Binnenschelde en spelen we spelletjes op en rond het water.
In de winter leren we veel over het zeilen Dat noemen we instructie. Daarna krijgen we zwemles in de schelp. De zwemles wordt gegeven door onze leidingleden. De kinderen leren de basis van het reddingszwemmen.
Door het jaar heen hebben we verschillende activiteiten en gaan we twee keer op kamp. Hieronder ziet u nog meer informatie over de kampen en activiteiten.

dolfijnen zijn aan het zeilen op zomerkamp
dolfijnen zijn aan het zeilen op zomerkamp

Zeilen

De dolfijnen zeilen in tweetallen in een optimist (dit is een tweepersoons zeilbootje). De leiding begeleidt het zeilen van de kinderen met aanwijzingen en tips vanaf twee begeleidersboten. De kinderen leren ook veel van elkaar. Naast de optimisten heeft de dolfijnengroep ook een lelievlet (dit is een zeilboot voor zes tot acht personen). Op deze boot zeilen de kinderen samen met de leiding.

Kampen

De dolfijnen gaan twee keer per jaar op kamp. We gaan op pinksterkamp en op zomerkamp. Het pinsterkamp is in het pinsterweekend. We gaan dan drie dagen op kamp. De dolfijnen gaan ook een keer op zomerkamp. Dit is in de eerste week van de zomervakantie. Op de kampen spelen we leuke spelletjes, zeilen we lekker veel, maken we een kampvuur en hebben veel lol met elkaar.

dolfijnen zijn aan het tekenen op zomerkampdolfijnen zitten in een tent op zomerkampdolfijnen zijn aan het zeilen op zomerkamp
dolfijnen zijn aan het zeilen op zomerkamp

Opening & sluiting vaarseizoen

Bij de opening of de sluiting van het vaarseizoen, zeilen de dolfijnen een keertje mee met de grotere jongens en meiden groep van de zeeverkenners. Deze activiteiten doen we met alle drie de groepen samen. De dolfijnen kunnen dan al eens kijken hoe het bij de jongens en meisjesgroepen is. Zo weten ze al een beetje hoe het is voordat ze kunnen overvliegen. De dolfijnen stromen door naar de meisjes of de jongensgroepen, als ze negen of tien jaar zijn.

Berentocht

De dolfijnen lopen net als de jongens en de meisjes ook een berentocht. De dolfijnen lopen dan met de leiding een tocht van 10 tot 15 kilometer. De kinderen moeten de weg vinden aan de hand van allemaal opdrachten en raadsels. Dit doen de dolfijnen altijd in december net voor de kerstvakantie.

dolfijnen zijn aan het zeilen op zomerkamp

Kerstviering

De kerstviering is altijd één dag na de berentocht. Op de kerstviering blikken we met elkaar terug op het afgelopen jaar en hebben we met de dolfijnen iets voorbereid, zo hadden we dit jaar een filmpje gemaakt met de berentocht. Alle ouders, opa’s, oma’s broertjes of zusjes zijn dan ook van harte welkom.

Sinterklaas ophalen

De dolfijnen gaan ook altijd in november Sinterklaas ophalen. Ze varen met de leiding langs de grote stoomboot op weg naar de haven.

dolfijnen zijn aan het zeilen op zomerkamp
dolfijnen zijn aan het zeilen op zomerkamp

Instructie

Tijdens de instructie leren de dolfijnen: knopen, bootsonderdelen, voorrangregels, de handelingen van het zielen, EHBO en omgaan met het kompas.

Uitjes en themadagen

De dolfijnen hebben ook een aantal bijzondere troepdagen waarbij we, of in het bos, of in de stad te vinden zijn. We hebben dan een groot spel of een themadag voorbereid. De dolfijnen hebben ook wel eens een uitje. We gaan dan met de hele groep op pad. Uitjes die de dolfijnen in het verleden hebben gedaan waren het klim bos en het Maritiem museum in Vlissingen.

dolfijnen zijn aan het zeilen op zomerkamp
dolfijnen zijn aan het zeilen op zomerkamp

Leiding

Het leidingteam van de dolfijnen is met zijn achten. Bijna allemaal zijn ze als verkenner of dolfijn bij de groep gekomen en zorgen er nu voor dat de dolfijnen van nu minimaal zo'n leuke tijd kunnen hebben als zij hebben gehad.


Contact

Heeft u meer vragen of wilt u een keer langskomen? Neem dan contact met ons op! We zullen zo snel mogelijk te woord staan.

Email

[email protected]

Locatie

Calandweg 28

4612 PG Bergen op Zoom

Tijden

Za 10:00 - 13:00