Lid worden

Leuk dat je lid wilt worden van onze groep! In het onderstaande stappenplan lopen we het proces met je door.

Stappenplan

1. Komen kijken

Voordat je echt lid wilt worden is het leuk als je eerst een keer komt kijken wat we allemaal doen. Zo weet je of de sfeer je aanspreekt en de activiteiten zijn zoals je had verwacht. Wil je een keertje komen kijken? Klik dan op de onderstaande knop om een keer te komen kijken. We zullen dan, nadat u zich heeft aangemeld, zo snel mogelijk contact met u opnemen.

Komen kijken

2. Inschrijven

Als je een keer bent wezen kijken, enthousiast bent en je het leuk lijkt onderdeel te worden van de groep kan je jezelf inschrijven. De schipper van de groep (de verantwoordelijke) zal hierbij begeleiden. Via de onderstaande knop kan je een formulier invullen om lid te worden van de groep. Informatie over de financiën zijn te vinden op de financiën pagina.

Inschrijven

3. Uniform bestellen

Wanneer je als lid bent ingeschreven en al een paar troepdagen hebt meegemaakt kan je uniform besteld worden. Het complete uniform is te vinden op de uniform pagina.

4. Installatie

Als je het uniform compleet hebt is het zover: de installatie! Met de installatie wordt je opgenomen in de groep en hoor je er echt bij! Tijdens de installatie geeft de schipper je het uniform, wordt een lintje van onze groep op je trui gespeld, wordt je door een bootsman in zijn bak opgenomen en leg je een eed af een goed verkenner te zijn. Bij de installatie mogen ouders, opa's en oma's komen kijken.


Daarna begint het pas echt! Bij de zeeverkenners ga je de leukste dingen doen en maak je vrienden voor het leven!